أمهات المؤمنين للنساء فقط
أمهات المؤمنين للنساء فقط
أمهات المؤمنين للنساء فقط
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

أمهات المؤمنين للنساء فقط


 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
**تبرأ أمام الله سبحانه وتعالى إدارة منتديات امهات المؤمنين من الإعلانات في اعلى واسفل المنتدى وهي غير مسؤولة عنها اطلاقا فهي من **الشركة الأم ، داعين الله سبحانه وتعالى ان يشرح صدور القائمين على الشركة الأم من منع هذه الإعلانات والتي تخدش الحياء**
*ادارة منتدى امهات المؤمنين **تدعوا كل الاخوات بالدخول على االبينات الشخصية **واكمال البيانات **يارب يتقبل منا صالح الاعمال *

 

 طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور وبالتفصيل

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
**ام دنيا**

¤° عضوة نشطة °¤
**ام دنيا**


عدد المساهمات : 1116

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور وبالتفصيل Empty
مُساهمةموضوع: طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور وبالتفصيل   طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور وبالتفصيل Emptyالأربعاء نوفمبر 18, 2009 12:00 pm

google_protectAndRun("ads_core.google_render_ad", google_handleError, google_render_ad);طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور وبالتفصيل 30283_180884744054498a95



-بدايه الكيكه الاسفنجيه لا يدخل فى مقاديرها لا زيت ولا زبد ولا لبن ولا عصير
انا استغربت لما لقيت البعض بيضيف لبن او عصير
الكيكه الاسفنجيه مختلفه عن الكيك العادى



2-جميع المقادير المستخدمه بيض او طحين لازم لازم تكون بدرجه حراره الغرفه
يعنى انا دائما بحفظ الدقيق فى التلاجه
ولكن قبل ما اعمل الكيكه الاسفنجيه بنص ساعه بخرج البيض والدقيق واوعى
تنسى المعلومه دى لانها مهمه جدا حتلاقى قطرات ماء تجمعت على البيض بعد
النص ساعه كده تقدرى تستخدمى البيض



3-لو عاوزه الكيك بنكهه البرتقال ضيفى
برش برتقاله على البيض بدل الفانيليا وليس عصير البرتقال ولو عاوزه بطعم
الفراوله ضيفى روح الفراوله ولكن روح الفواكهه تضاف بعد اضافه الطحين لكن
برش البرتقال بيكون مع البيض كبديل للفانيليا



4-الدقيق والنشا والبيكنج باودر اللى
حكتبلكم مقاديرهم تحطوهم مع بعض وضرورى جدا جدا تنخلوا الخليط مرتين يعنى
حطى البيكنج باودر والنشا على الدقيق وانخليهم سوا ومهم اوى مرتين



5-مهم اوى ان المقادير تكفى صينيه لان لو الخليط اكبر من نص الصينيه يبقى الكيكه حترتفع وتهبط من النص وحتبقى معجنه


6- مهم اوى الفرن يتسخن اثناء تحضيرك
للكيك ودرجه الحراره لازم تكون متوسطه لانها لو عاليه او منخفضه حتبقى
مشكله والكيكه تبوظ اهم حاجه اظبطى الفرن على درجه 180 واغلقى الفرن لحد
ما تنتهى من عمل الخليط

اخواتى معلش انا طولت عليكم بس لازم لازم احكى معاكم بالظبط كل فتفوته لعمل الكيك
واخيرا اللى بيخلى الكيكه مكتومه حاجتين
مالهومش تالت الاولى انك مضربتيش البيض المده المحدده ليه وهى ربع ساعه
يكون المضرب شغال بدون انقطاع على اعلى سرعه والثانيه انك مضفتيش الدقيق
معلقه معلقه ممكن تكونى ضفتيه مره واحده او كميه كبيره كل مره وده بيخلى
الكيكه طالعه زى الخبز مكتومه



الان المقادير المظبوطه
طبعا احنا خرجنا البيض والطحين قبل
العمل بنص ساعه واول ما نبدا نشتغل نسخن الفرن ونجيب الصينيه ندهنها سمنه
وبعدين نحط فيها دقيق اكيد انتوا فاهمين العمليه دى

المقادير دى انا معرفش حتناسبك ولا لا
بس عموما وانتى بتصبى الخليط فى الصينيه بتاعتك وطبعا انا معرفش مقاسها
يبقى عموما اى خليط لازم يوصل لمنتصف الصينيه لو لقيتى لسه عندك خليط ممكن
تحطيه فى صينيه تانيه اهم حاجه للكيك سواء عادى او اسفنجى ان الخليط ميزدش
عن نصف الصينيه لانه حيرتفع

المقادير
الكوب المستخدم للدقيق لازم يكون هو هو اللى حتقيسى بيه السكر والنشا
6 بيضات بدرجه حراره الغرفه
كوب الاربع دقيق
كوب الا ربع سكر ناعم مهم يكون حبيباته ناعمه
ربع كوب نشا
ملعقه كبيره بس ممسوحه بيكنج باودر
ملعقه كبيره ممسوحه فانيليا
ربع كوب كاكاو غير محلى
لو عوزاها بيضاء مش بالكاكاو يبقى بدل كوب الا ربع دقيق يبقى كوب واحد فقط وبرده نفس المقادير


سخنى الفرن وبعدين حطى البيض وعليه
الفانيليا او بشر البرتقال وعلى اعلى سرعه اضربى البيض والفانيليا لمده
دقيقتين وبعدين متفصليش الكهربا عن المضرب وهو شغال بعد الدقيقتين ضيفى
السكر مره واحده واحسبى حوالى ربع ساعه على اعلى سرعه فى البدايه حتلاقى
المزيج عباره عن رغاوى لكن بعد كده حتلاقى المزيج بقى كريمه وحجمها بقى
تلت اضعاف حجم البيض فى الاول لازم يبقى الحجم تضاعف لاننا عاوزين الهوا
اللى جعل البيض ينتفخ اول ما تلاقى الخليط تضاعف بعد الربع ساعه شيلى
المضرب خالص ومتستخدميهوش تانى فى ناس بتحط الدقيق وتشغل على اقل سرعه وده
خطأ كبير جدا جدا الطريقه دى حتخلى الهوا اللى نفخ البيض يخرج تانى ومش
حتبقى هشه ابدا

باستخدام معلقه خشبيه ضيفى ملعقه دقيق
واحده وقلبى ببطء جدا جدا جدا جدا جدا فى اتجاه واحد اوعى تغيرى الاتجاه
او تقلبيها من تحت لفوق وافضلى ضيفى ملعقه دقيق وقلبى مرتين وضيفى الملعقه
الاخرى وبرده قلبى تقلبتين بشويش وببطء شديد لازم يفضل الخليط مرتفع لحد
ما تخلص ممكن هنا تضيفى روح الفاكهه لو عوزاها بالفراوله او الاناناس بعد
ما تخلصى صبى الخليط بشويش وايضا بمنتى البطء فى الصينيه ودخليها الفرن

واياك اياك اياك اياك تفتحى عليها قبل
40 دقيقه بعد اربعين دقيقه اختبريها بعود خشبى لو نضجت طفى النار و اوعى
تخرجيها من الفرن خليها جواه لانها لو خرجت وهى سخنه حتتعرض لهواء بارد
حتبوظ سبيها فى الفرن بعد ما تقفلي الحراره نص ساعه تقريبا وبعدين خرجيها
ان شاء الله لو اتبعتى كل معلومه وطريقه انا كتباها حتلاقى احلى كيكه
اسفنجيه عملتيها وكل ما تنجح معاكى افتكرينى

وتانى يوم اعمليها بالكريمه وزينيها
ولو مستعجله وعوزاها فى نفس اليوم حطيها فى التلاجه 3 ساعات مثلا بس اوعى
تحطيها فى التلاجه بعد ما تطلع من الفرن مباشره يارب اكون افادتكم


[size=21][size=25]ملحوظه بخصوص الدريم ويب(الكريم شانتيه )[/size]
التورته
تحتاج ربع كيلو للتغليف والتزيين او بما يعادل 6 اظرف هناك نوعان نوع
بودره يأتى على هيئه علبه كل علبه فيها ظرف او ظرفان والنوع التانى على
شكل كريمه الطبخ بالنسبه للباودر لمن تستخدم باودر بالكيلو مثلا يبقى كل
كوب كريمه باودر معها فنجان الا ربع لبن مثلج ونخفق ولو عاوزاها
بالشيكولاته ضيفى كاكاو وزودى اللبن بسيط اما فى حاله الأظرف الجاهزه
نصيحه منى لا تتبعى التعليمات المكتوبه على ظهر الظرف لان الكريمه حتبقى
سائله نصيحتى لك هى لكل ظرفان باودر ضعى فنجان الا ربع فقط لبن مثلج
وملعقه كبيره ممتلئه من النشا (الكورن فلاور )وحتحصلى على احلى كريمه
متماسكه وضعيها فى التلاجه فتره حوالى نص ساعه قبل البدء بالتغليف
والتزيين اما كريمه الطبخ المخصصه ايضا للحلويات اتبعى نفس ماهو مكتوب
عالعلبه بالظبط لا تقلقى

الان ما قراتموه هو اساسيات عمل الكيكه الاسفنجيه ولكن
ولكن
ولكن
انا
شخصيا احب اضافه الزيت او الزبده لعمل اى كيكه ودى راجعه للذوق الشخصى
وغالبا تورتاتى تتنوع مابين كيك اسفنجى وكيك عادى ونا شايفه ان الكيك
العادى مناسب كمرحله اولى تقدرى تتعلمى الاول ازاى تعملى تورته وبعدها
تنتقلى للكيكه الاسفنجيه ومقادير الكيك العادى لمن تريد هى كوب ونصف دقيق
منخول مضاف له ملعقه ونصف صغيره بيكنج باودر _ كوب الا ربع سكر عادى _ نصف
كوب زيت او زبد _نصف كوب زبادى _3 بيضات حجم كبير او اربعه صغير_فانيليا
لو اردتى عملها بالشيكولاته انقصى ثلث كوب دقيق وضعى بدلا منه كاكاو باودر
غير محلى والان مع طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور كتطبيق لما ذكرته
سابقا

هنا الطحين والكاكاو والنشا والبيكنج باودر

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور وبالتفصيل EbL80n01182331

نقوم بنخلهم كما ذكر سابقا

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور وبالتفصيل 6yM8vn01182331

ونتركهم جانبا نقوم بضرب البيض والفانيلا حوالى دقيقتان وبعدها قومى بأضافه السكر


طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور وبالتفصيل W2gZRI01182332

نقوم بالخفق لمده ربع ساعه على اعلى سرعه الى ان يتحول الخليط للشكل الكريمى ويكون أضعاف حجم البيض

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور وبالتفصيل HOxo8Z01182332

بعد ذلك نقوم باضافه الطحين المنخول ومعه البيكنج باودر والكاكاو ملعقه ملعقه ونقلب كما ذكرت فوق


طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور وبالتفصيل QWwoL701182333

والان الخليط اصبح جاهز ونصبه فى الصينيه

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور وبالتفصيل Kq91nK01182334

ونتبع طريقه الخبز والتى شرحتها سابقا وهاهى شكل الكيكه بسم الله ماشاء الله دى بالشيكولاته
طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور وبالتفصيل Jo8ud501170159


وواحده أخرى بيضاء بالفانيليا

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور وبالتفصيل 7zjwog01170158

هذا هو اساس عملها ننتقل الان الى المراحل الأخرى الا وهى الحشو والتزيين الان سيكون معنا كيكه فكيف نقطعها؟؟؟؟؟؟؟؟
انا افضل تقطيعها بالخيط بدلا من السكين طبعا بعد مابردت تماما
ونقطعها هكذا نلف الخيط حول الكيكه ونوسطه جيدا ويكون هكذا


طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور وبالتفصيل V6P3qh01182303


ثم نقوم بوضع الخيط على شكل حرف xهكذا


طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور وبالتفصيل 9xLZmJ01182304

ونمسك الطرف الايمن بيدنا اليسرى وطرف الخيط الايسر بيدنا اليمنى يعنى العكس ونشد الخيط ونفضل ماسكينه بقبضه ايدنا ونشد

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور وبالتفصيل DFoLCZ01182304

سنجدها بتقطع ومظبوطه ان شاء الله مائه بالمائه وهنا الحشو انا استخدمت كما فى الصورهدريم ويب باودر وفواكهه وشيكولاته مبشوره
يتتتتتتتتتتبع
[/size]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
**ام دنيا**

¤° عضوة نشطة °¤
**ام دنيا**


عدد المساهمات : 1116

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور وبالتفصيل Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور وبالتفصيل   طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور وبالتفصيل Emptyالأربعاء نوفمبر 18, 2009 12:01 pm

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور وبالتفصيل 30283_180884744054498a95



تكمله
التزيين

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور وبالتفصيل CIWia201182302

وطبعا الصور شارحه نفسها وضعت ملعقتين من سائل الفواكه على الكيكه المقسومه نصفان لتطريتها واضفت جزء من الكريمه وفوقها الفواكهه

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور وبالتفصيل G4raxU01182305

اضفت النصف الاخر وغلفت التورته بالكريمه وبدأت ازينها

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور وبالتفصيل 7Hiawo01182305

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور وبالتفصيل Tl3q9w01182306


طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور وبالتفصيل P05sOy01170200

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور وبالتفصيل MeskbV01170200

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور وبالتفصيل XZIWib01170201

وه

نا بفضل بعد تغليف التورته اضعها فى التلاجه عشر دقائق تتماسك وارجع ازين تانى

وهنا وضعت فى جوانب التورته شيكولاته فارمسيل حبيبات وممكن تستبدليها بجوز هند او اى مكسرات مفرومه

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور وبالتفصيل BDRIrO01170201


نبدأ بوضع الكريمه فى كيس التزيين ونزين هكذا

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور وبالتفصيل OLQI5s01170202

ونضيف الفواكهه

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور وبالتفصيل JyM0Re01170202


طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور وبالتفصيل Mj2Uh801170203

طبعا كملت الاماكن الفارغه بالكريمه واضفت قطع من الكريز الاحمر

وده شكلها ماشاء الله عاليه ومرتفعه

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور وبالتفصيل QerF2U01170204

وهنا بعد التقطيع
طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور وبالتفصيل R7Q4rN01170204منقوووول ...بحبكم في الله
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
المحبة في الله2

¤° عضوة نشطة °¤
المحبة في الله2


عدد المساهمات : 146

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور وبالتفصيل Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور وبالتفصيل   طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور وبالتفصيل Emptyالأربعاء نوفمبر 18, 2009 1:02 pm

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور وبالتفصيل 184747
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور وبالتفصيل
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقه عمل البيتيفور بالصور
» طريقة عمل اشهى الكيكات بالصور،انواع الكيك بالصور،اشهر الكيكات بالصور،جاتوهات بالصور
» ملف كامل عن الكبســـــات المنوعة , طرق عمل الكبسات بالصور والخطوات,كبسات بالصور
» كنافة كب كيك بالمكسرات خطيرة وحلوة وراقية فى التقديم روعةةةةةة وبالتفصيل تفضلوا
» طريقة صنع الكيكة الاسفنجيه وطريقة تزينهابالتفصيل الممل والصور

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
أمهات المؤمنين للنساء فقط :: ركن حواء :: منتدى اكلات شهية-
انتقل الى: